Teknologeekerier – css3

Okey, Folk klagar på att Internet Explorer inte har CSS3 support, men mycket av vad CSS3 har gjort standard har faktiskt IE gjort sedan version 6.

Jag tycker fortfarande att Microsoft borde designa sina produkter till standard, och hatar i allmänhet deras produkter. Men instället för att klaga så kan man ju faktiskt designa sina sidor för framtiden (om Microsoft får tummen ur med IE9 eller nått).

Och nu när Google pushar Chrome så jävla hårt (fan reklam överallt i london) så har vi börjat se en ökning av Chrome läsare, några av mina sidor har mer PC Chrome användare än Mac användare.

Så nu tycker jag att det är dax att förbättra en upplevelse för användare med vettiga webbläsare som FireFox, Safari eller Chrome.

Vi kan börja med rgba(), där din fallback är filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient() för en backgrunds färg.

I webkit och Firefox kan du även göra gradients nuförtiden med
-moz-linear-gradient() och -webkit-gradient() som gör samma sak som microsofts gradient filter, än så länge vet jag inte vilken CSS3 regel som kommer att användas i framtiden.

eller om du andvänder border-radius, kan du snappa upp dessa CSS regler med curvycorners eller liknande för IE och Opera.

Runda hörn är ju en favorit design för de flesta formgivare

En annan schysst grej du kan lägga till din design för css3 webbläsare är t.ex en skugga på text med text-shadow för att ge extra läsbarhet på en knapp eller liknande.

För med saker kolla och jämför mellan IE filter och css3

Publicerat av

Jim Lundblad

Mercenary web wizard, schooled in the dark arts of digitalness, stands on his head. Enjoys to Doodle, Code, Design, talk Sustainability and most new Endeavours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *