Har ditt kaffe blivit producerat av barn?

Enligt Swedwatch (svenska motsvarigheten till watchdogs) i 2005 kom mesta delen av allt kaffe som dracks i Sverige från områden i Brasilen där allvarliga missförhållanden råder.

Fem år senare visar det sig att Kraft Foods och Nestlé som producerar Gevalia och Zoégas, inte försökt att förbättra dessa situationer. (Läs Swedwatchs rapport)

Och enligt Anders Carne från Kraft Foods i Sverge så är det vårat fel som konsument (inte för att jag dricker Gevalia eller Zoéga) att detta händer eftersom vi tycker om ”konventionellt” kaffe vilket innebär att det odlas av barn och besprutas med en mängd giftiga kemikalier (troligtvis samtligt).

Så kanske det är dags att göra som Stefan Mahlstein och bojkotta Gevalias produkter om det nu är vårat fel, men du kan även göra mer genom att som Magnus Bråth blogga mer om detta och idka som det heter i SEO termer: Brandjacking.

Och för all del gå med i Facebook gruppen

Publicerat av

Jim Lundblad

Mercenary web wizard, schooled in the dark arts of digitalness, stands on his head. Enjoys to Doodle, Code, Design, talk Sustainability and most new Endeavours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *