Nu tar maskinerna över

Det är inte långt till 2012 nu, I min förra post förutspådde jag att det var religion och främlingsfientlighet som kommer att utrota oss. Nån dum jävel tar steget över tröskeln och startar nått slaggs nytt korståg, och till slut atom bombar vi varandra.

Men nu när det ”nya” Stunext viruset har lyckats infektera kärnreaktorn i Iran, kommer det ett nytt hot på horisonten; Terminators!

Stunext har varit aktivt i ungefär ett år och kan infektera stora industriella faciliteters operativ system, det börjar på ett OS och sprider sig till andra uppkopplade operativsystem, genom att övervaka processer och ”lära” sig nätverkets och sedan ta över och uppdatera funktioner i systemet. Dessa funktioner kan t.ex kontrollera våra tåg, flygplans utrustning eller turbiner i ett kärnkraftverk.

Det är en ny era av cyberkrig, vem behöver atombomber när man kan detonera fiendens på hemmaplan. Sen bygger nån dum cyberterrorist ”Skynet” och sen står Schwarzenegger i dit vardagsrum med en AK47.

Publicerat av

Jim Lundblad

Mercenary web wizard, schooled in the dark arts of digitalness, stands on his head. Enjoys to Doodle, Code, Design, talk Sustainability and most new Endeavours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *