Sveriges internetberoende

Sverige är ofta på toppen av många listor, bredband, internet användande eller fildelnings vanor. Svenska företag  leder vägen för fri internet Kultur,  Niklas Zennström introducerade Skype och gratis IP telefoni och sajter som Wikileak, Piratebay och Kazaa har också svensk bakgrund, men var leder denna fria internet kultur?

Dag för dag, läser jag mer och mer om internet trender i Sverige, Sverige har ju alltid vilja ligga på topp när det kommer till teknologi. Men numera när Sony Ericsson inte är först störst och bäst verkar det som att sociala nätverk tar upp all tid för Svensson.

Jag  jobbar med internet, jag bygger sociala nätverk, och slänger ur mig jargong varje dag, och simmar i kod och Api:er, men det känns ändå som att jag är mindre nörd än Svensson, visst läster jag bloggar, men väldigt sporadiskt. Det finns en hel myriad av topp blogg sajter som berättar om vars och vad du ska läsa. På toppen av dessa listor ligger det alltid en tonårs tjej som skriver en massa smörja om kläder och nagellack (t.ex Kisse, Kenza och Blodinbella). Betyder detta att alla tonåringar sitter och läster denna smörja, dag ut och dag in? Eller är det perversa medelåldersmän som sitter och runkar till det?

Dessa bloggare och twittrare, kallas numera sociala medier-kändisar, de är en slags ny auktoritet i Sverige, journalisterna på nyhets sidor är inte längre de som skriver nyheter, utan de skriver numera om vad som redan hänt på nätet. Som till ex. historien om Flickjox, där några av twittereliten spånade fram en fejk internet service som folk plötsligt ha inbjudningar till.

Kanske är det den socialistiska mentaliteten som får Svensson att haka på som ett får, eller har Svensson ett problem med patologisk datoranvändning?

Publicerat av

Jim Lundblad

According to Myers-Briggs and Carl Jung, I am the INTP (Introversion, iNtuition, Thinking, Perceiving) type.

http://en.wikipedia.org/wiki/INTP

Specifically to newer standards the Architect…

I’m more introverted than extroverted.

I’m more intuitive than observant.

I’m more thinking based than feeling based.

And I prefer to go with the flow rather than have a routine.

I wish to sculpt the world around me.

Others often find me arrogant, yet I have no desire to direct others, only to inform them.

I must know the structure of things, and I have a voracious appetite for knowledge.

I’m very rational in everything I do.

I may have a tendency to hurt the more emotional types unintentionally by not sharing my own reactions and feelings as I can get swept up in my own ideas and projects.

I want to be appreciated for my ability to respond quickly and to fix problems creatively.

I need plenty of time to myself – therefore my parnter must respect my need for independence and originality.

In other words, I hate stupid people, but i won’t tell them as I’m so emotionally detached, and yeah I’m grumpy!

En reaktion på “Sveriges internetberoende”

  1. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way Ill be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly. ggadbgdbdddb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *